#Sant Jordi #Libro #Roses #DiadeAutor….

Sant Jordi 2016»CAT Difícil d’entendre per a qui no l’ha viscut mai, la diada de Sant Jordi és una jornada festiva i popular en la qual les parades de llibres, les roses i, sobretot, riuades de gent, prenen els carrers de totes les localitats catalanes. La celebració no pot ser més senzilla: el ritual consisteix a, tot passejant, comprar una rosa, un llibre, o ambdues coses, per regalar a estimats, familiars i amics. Malgrat no ser festiu, la diada i el passeig obligatori omplen a vessar carrers i places tot convertint la diada en una singular festa nacional que se celebra en un dia laborable.

L’origen d’aquesta festa tan singular la trobem en una barreja de tradicions i costums d’èpoques diferents. Coincideix el fet que Sant Jordi sigui patró de Catalunya (de manera oficial des de l’any 1456, tot i que se’l venerava ben bé des del segle VIII), amb el costum, també medieval, de celebrar una Fira de roses o «dels Enamorats» al Palau de la Generalitat.

A aquestes celebracions més tradicionals s’hi va afegir el Dia del Llibre, instaurat a tot Espanya l’any 1926. La celebració literària va acabar fent mixtura amb les tradicions catalanes tot creant una diada de gran acceptació ciutadana.

image1

»CAST  El 23 de abril es un día simbólico para la literatura mundial ya que ese día en 1616 fallecieron Cervantes, Shakespeare e Inca Garcilaso de la Vega. La fecha también coincide con el nacimiento o la muerte de otros autores prominentes como Maurice Druon, Haldor K.Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla y Manuel Mejía Vallejo.

Fue natural que la Conferencia General de la UNESCO, celebrada en París en 1995, decidiera rendir un homenaje universal a los libros y autores en esta fecha, alentando a todos, y en particular a los jóvenes, a descubrir el placer de la lectura y a valorar las irremplazables contribuciones de aquellos quienes han impulsado el progreso social y cultural de la humanidad. Respecto a este tema, la UNESCO creó el Día Mundial del Libro y del Derecho de Autor, así como el Premio UNESCO de Literatura Infantil y Juvenil Pro de la Tolerancia.

sant jordi 3SantJordi2016 hemos querido dedicarlo al #DiadeAutor , por eso gracias a la colaboración del escritor Isaac Pachon, que nos brinda la oportunidad de poder compartir  su obra  «Cosas que escribí mientras se me enfriaba el café».   Isaac , según se auto define es un  «escritor de relatos y microrrelatos que hace de un déjà vu su momento mágico», nos ha hecho disfruta de sus relatos mientras a mas de  uno se nos ha enfriado el café leyéndolos.

Este Sant Jordi & Dia del Libro hemos disfrutado apoyando el #DiadeAutor  compartiendo las historias «Cosas que escribí mientras se me enfriaba el café», con su autor Isaac Pachon  y  nuestros client@s.

Conocer mejor a Isaac Pachon

CAT Informació original publicada per GENCAT

CAST Información publicada por la ONU

,

Deja una respuesta