21 març , Dia Internacional dels Boscos.

21 març

El Departament d’Agricultura ha fixat el Programa anual d’aprofitaments dels terrenys forestals de propietat pública a Catalunya per a l’any 2013

 Un 21,5% de la fusta que es preveu tallar durant aquests any prové de boscos amb certificació de gestió forestal sostenible

 El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha aprovat el Programa anual d’aprofitaments dels terrenys forestals de propietat pública a Catalunya per a l’any 2013, que recull tots els aprofitaments (fustes, llenya, caça, pastures, tòfones, etc.) que s’han de realitzar durant l’any 2013 a les forests públiques de Catalunya. El Pla s’elabora d’acord amb el que s’ha planificat en els respectius projectes d’ordenació i els plans tècnics de gestió i millora forestal, tenint en compte els principis de persistència, conservació i millora de les masses forestals.

 Les forests públiques són els terrenys forestals que pertanyen al patrimoni de la Generalitat, al de les entitats locals i al de les altres entitats de dret públic. A Catalunya, ocupen una superfície aproximada de 485.000 ha.

 Una vegada aprovat el programa, les entitats propietàries ja poden iniciar els tràmits necessaris per a l’adjudicació dels seus aprofitaments.

 Aquest 2013 les espècies forestals fusteres amb un volum més important d’aprofitament previst són el pi roig (Pinus sylvestris), amb 25.929,12 m3, el pi negre (Pinus uncinata), amb 16.369,04 m3, i la pinassa (Pinus nigra), amb 9.137,28 m3. En total representen 109 aprofitaments de fustes concentrats principalment als Pirineus. El volum total de fusta estimat és de 89.178,56 m3.

 El valor de taxació dels aprofitaments de fusta previstos és de 677.283,89 €, corresponent, majoritàriament a aprofitaments en forests d’entitats locals. Aquestes tenen l’obligació d’invertir, com a mínim, el 15% dels beneficis obtinguts amb els aprofitaments en l’ordenació i la millora de llurs masses forestals.

Un 21,5% de la fusta que es preveu tallar durant aquests any prové de boscos  amb certificació de gestió forestal sostenible.

El programa també preveu també l’aprofitament, entre altres, de 217.000 ha de pastures i 142.000 ha de caça.

Foto i Publicat a Gencat.

 

 

,
2 comments to “21 març , Dia Internacional dels Boscos.”
  1. La Asamblea General de las Naciones Unidas ha proclamado el 21 de marzo el Día Internacional de los Bosques. La Jornada celebrará y sensibilizará sobre la importancia de todos los tipos de bosques y árboles fuera de los bosques. En cada Día Internacional de los Bosques, los países deben emprender esfuerzos locales, nacionales e internacionales para organizar actividades relacionadas con los bosques y los árboles, como las campañas de plantación de árboles.
    http://www.fao.org/forestry/international-day-of-forests/es/

Deja una respuesta