UNICEF desplega la major operació de subministraments .

Famase3564Aquest mes d’agost UNICEF ha enviat 1.000 tones mètriques de subministraments per a salvar  la vida dels nens atrapats en les crisis més urgents del món. Es tracta de l’operació de subministraments d’emergència amb mésenvergadura de la història de l’organització en un sol mes.

La quantitat distribuïda ompliria 19 avios jumbo de càrrega. «El desplegament massiu d’UNICEF respon a una necessitat massiva en molts païsosdiferents al mateix temps», va dir Shanelle Hall,directora d’Operacions de Proveïment i Logística d’UNICEF. «Ara és vital mantenir corredors humanitarisoberts perquè aquests subministraments segueixin arribant als nens que els necessiten desesperadament.»

AJUDA SENSE PRECEDENTS PER A NENS EN UN NOMBRE DE CRISIS SENSE PRECEDENTS 

En previsió de la necessitat d’augmentar la resposta al conflicte a l’Iraq i el brot de ebola a l’Àfrica Occidental,UNICEF va assegurar la major quantitat possible de vols xàrter. En 27 dies, el centre de subministraments de l’organització a Copenhaguen ha enviat 33 carregaments d’emergència a les regions més conflictives del  món:

 La República Centreafricana va rebre 26 tones de subministraments amb equips mèdics, vacunes,racions d’aliments d’emergència i materials per a cavar pous d’aigua. Entre els medicamentsessencials, els subministraments contra el paludisme han estat crucials per a la protecció dels infantscontra la causa de mortalitat més important del país

Les famílies i els nens desplaçats al nord-oest de l’Iraq van rebre 500 tones mètriques d’ajuda queincloïen racions d’aliments d’emergència, aigua, subministraments mèdics, tendes de campanya i alimentterapèutic llest per utilitzar. L’enviament d’UNICEF de 4 milions de dosis de la vacuna contra la pòlioprotegirà la salut dels nens com a conseqüència de la reaparició de la malaltia a causa de la ruptura delssistemes de salut a la veïna Síria.

L’esforç de Libèria per contenir el brot d’ebola s’ha reforçat amb 248 tones de subministramentsd’UNICEF, com guants de làtex, ulleres de seguretat i petos per protegir els treballadors de salut,desinfectant a base de clor concentrat i una gamma de medicaments essencials. UNICEF també està ajudant al govern a avaluar la capacitat de la cadena de subministraments del país, que està al límit a causa de la crisi.

L’Estat de Palestina ha rebut 3,5 milions de tones en subministraments, sobretot en forma de medicaments essencials enviats a Gaza per reposar les existències en els hospitals i centres de salut quehan patit danys a causa del conflicte. UNICEF també ha subministrat vacunes essencials per protegir elsnens que són especialment vulnerables durant els desplaçaments massius de població.

Sudan del Sud ha rebut 34 tones d’ajuda i subministraments nutricionals per salvar vides, incloent alimentterapèutic llest per al seu ús en l’alimentació de nens vulnerables, 50.000 dels quals estan en risc de morir per desnutrició. Gairebé un milió de nens menors de cinc anys d’edat al Sudan del Sud requerirantractament per la desnutrició aguda aquest any.

A Síria, les operacions de subministrament d’UNICEF, que van començar amb transports aeris de càrregafa quatre anys, s’han convertit en un flux estable de subministraments que a l’agost van incloure 89 tonesde rajoles de purificació d’aigua i kits d’educació. UNICEF també està enviant més de 156 tonesmètriques de subministraments de salut, educació i proveïment d’aigua per a les famílies sirianesdesplaçades al Líban i Jordània. Els preparatius per a l’hivern estan en marxa i UNICEF emmagatzemaroba d’hivern infantil procedent de proveïdors locals a la regió.

SSS FM&S «Durant les múltiples crisis d’aquesta magnitud dels nens han de ser el primer. UNICEF s’ha compromès amantenir el rumb. Mentre els nens tinguin necessitat, seguirem duent a terme aquestes operacions de subministrament urgents, complexes i extenses «, va dir Hall.

Info Original publicat per UNICEF              Fes-te’n soci de UNICEF

,

Deja una respuesta