#Felicitats #Felicidades #Congratulations #BCN #2014

Què tenen en comú una capital del nord i una capital del sud?  Veniu a descobrir-ho a les Festes de la Mercè.

Els carrers i les places del centre d’Estocolm s’omplen durant el mes d’agost d’escenaris on, aprofitant la llarga durada dels dies i l’amabilitat del clima, artistes de tota mena animen de manera gratuïta la vida cultural de la ciutat. És el Festival de la Cultura d’Estocolm, una manifestació artística que, de vegades, recorda poderosament la Mercè barcelonina. I és que, malgrat les moltes diferències que les separen, totes dues ciutats, Barcelona i Estocolm, tenen coses en comú: són grans centres de creació i tenen un caràcter únic amb una forta tirada cap a la innovació.

ksshdswD’aquí que Barcelona hagi estat enguany el tema del Festival de la Cultura d’Estocolm i que Estocolm sigui la ciutat convidada de la Mercè 2014. La frescor del nord i la passió del sud s’uneixen en dues vibrants trobades culturals i artístiques. Aquests dies, a Barcelona comptarem amb el talent d’una cinquantena artistes d’Estocolm, els més fascinants i actuals del moment. I podrem gaudir de produccions conjuntes entre totes dues ciutats que, a l’agost, ja es van veure a Estocolm. A Barcelona, aquestes produccions conjuntes arriben coincidint amb la Mercè. Gaudiu-ne!

Mes info , foto a la publicació orginal bcn.cat

merçe14Cartel Festa Major 2014 Merçe : Ignasi Aballí inició su carrera artística intentando representar la realidad de una manera convencional mediante la pintura, pero de manera progresiva evolucionó hacia otras técnicas y, especialmente, hacia una manera de hacer arte en la que las ideas y los conceptos adquirían cada vez más importancia.

A este tipo de arte, en el que la idea que se expresa tiene más peso que la técnica o los materiales que se utilizan, lo llamamos arte conceptual. Es una etiqueta, sí, pero quizás sea la más adecuada para la obra de Ignasi Aballí, un barcelonés nacido en 1958 que estudió bellas artes en la ciudad y cuyo nombre hoy es conocido en los grandes centros de arte contemporáneo de todo el mundo. Sus obras se han visto en el MACBA y en la Fundació Joan Miró, pero también en el Museo Serralves de Oporto, en la Ikon Gallery de Birmingham o en el ZKM (Zentrum für Kunst und Medientechnologie) de Karlsruhe, Alemania, y en espacios de arte y galerías de México, Bélgica, Brasil, Alemania o China. …/… seguir leyendo,  cartel original de la Merçe en la publicación y fuente  bcn.cat

dkdhdLa Mercè, patron saint of Barcelona

The legend goes that on the night of 24 September 1218, the Virgin appeared simultaneously to King Jaume I, Saint Pere Nolasc and Saint Ramón de Penyafort. She asked all three to create an order of monks dedicated to saving Christians imprisoned by the Saracens. It was the time of the wars of religion.

Centuries later in 1687, Barcelona suffered a plague of locusts, and placed itself in the hands of the Virgin of La Mercè. Once the plague had been overcome, the Council of the City named her patron saint of Barcelona. The Pope did not ratify this decision until two centuries later, however, in 1868.

The Festival today

With the arrival of democracy, La Mercè became a truly popular celebration thanks to the participation of organisations from all over the city. Today it is a festival held in a large number of public places with a programme centred on Mediterranean culture. In less than a week Barcelona brings together a huge programme of events which forces you to choose between them: street arts, street processions, concerts, traditional dances…

More info , photo and original published by bcn.cat

Deja una respuesta