L’Índia vol aixecar 100 smart cities per a un futur sostenible.

india

Han passat onze mil anys des que va ser fundada Jericó, a Palestina, la ciutat més antiga del món i poblada de manera constant. Des d’aleshores fins avui, milers de ciutats s’han erigit, i no pas poques han desaparegut, juntament amb altres que desapareixeran en el futur (degut, entre altres factors, al canvi climàtic).

Mentre les ciutats neixen, creixen, es desenvolupen i, algunes, es van morint, dins d’elles es prenen decisions i es generen dinàmiques protagonitzades pels seus habitants i autoritats que defineixen el destí que tindrà cada una d’elles. En aquest destí, la tecnologia tindrà un rol crucial, però per sí sola no pot portar una ciutat cap al progrés. D’aquí que la tecnologia s’hagi unit a altres elements per crear el concepte d’“smart city”, que s’ha anat modelant en els darreres cinc anys.

Hi ha moltes definicions d’smart city. Una d’elles es la gestada i promoguda per la consultora Navigant Research que les descriu com a: “integració de tecnologia en una visió estratègica per la sostenibilitat, el benestar ciutadà i el desenvolupament econòmic”.

 Les smart cities s’ha anat obrint pas i, avui en dia, el món posseeix alguns exemples encara en confecció en alguns països europeus, Nord-Amèrica, el Japó i la Xina. A l’Índia no volen quedar-se enrere i el seu recentment escollit primer ministre, Narendra Modi, va llançar, fa uns dies, la meta de generar 100 Smart Cities en les properes dècades. …/….

Mes info a la publicació original mobileworldcapital.com

,

Deja una respuesta